Кулінарія

Смачний рецепт окрошки

Рецепт цей багатьом здасться досить спірним і таким, що суперечить навіть самій назві страви. Адже за його методом майже всі основні інгредієнти страви не нарізати ножем(кришаться), а натираються на тертці. І ще (зараз багато жахнуться) шеф для заправки окрошки використовував покупної солодкий квас.

Не знаю, чи захоче хто приготувати таким чином окрошку, але на всяк випадок приведу список інгредієнтів. Граммовки розраховані на одну порцію.

Заправка:
Квас 250 мл
Жовток вареної 1 – 2 шт
Хрін вершковий 1 – 2 ч. ложки
Гірчиця діжонська 1 – 2 ч. ложки
Сіль/цукор за смаком.

Основа:
Білок вареної 1 – 2 шт
Картопля відварна 30 гр
Огірок свіжий 30 гр
Редис 30 гр
М’ясо запечене 30 гр
Зелень(цибуля, петрушка, кріп) 10 гр

Мені довелося зробити деякі відступи від оригінального рецепту Івлєва. Ніде не зміг знайти діжонську гірчицю і вершковий хрін. Замінив їх звичними нам аналогами, не думаю що це сильно позначилося на кінцевому смаку страви.

З продуктами розібралися, перейдемо до самого процесу приготування.

Для початку шеф рекомендує приготувати заправку для окрошки. Для цього натерті яєчні жовтки з’єднати з хріном, гірчицею і залити квасом. Заправку посолити і добре перемішати, при необхідності збалансувати смак цукром.

Готову заправку на час прибрати в холодильник, далі зайнятися основою для окрошки.

М’ясо нарізати кубиками, зелень дрібно нашаткувати.

Ну а інші інгредієнти(яєчні білки, редис, огірки і картоплю) шеф радить натерти на тертці.

Всі інгредієнти майбутньої окрошки готові, залишилося тільки зібрати її.

Шеф рекомендує зробити це по ресторанному – в тарілку красиво викладається основа для окрошки і далі, вже за бажанням споживача, наливається потрібну кількість заправки. Буду дуже радий почути вашу думку про це рецепті. Тільки прошу, будьте трохи толерантнішими, особливо це стосується шанувальників окрошки на кефірі. Люди всі різні, і смаки у всіх різні, тому не варто свою особисту думку виставляти за істину.

Related posts

Leave a Comment