Рослини

Смачна заготовки з буряка, яка взимку прискорює приготування страв

Буряк може бути використана для приготування різних страв. Наприклад, борщу або салату. Але це далеко не все. Наприклад, можна зробити запропоновану в цій статті закрутку на зиму для бурякових салатів.

Заготівля на зиму для бурякових салатів

Буряк і цибуля – головні герої цієї заготовки, але крім них знадобляться наступні:

  • Помідори і перець.
  • Гіркий перець.
  • Сіль і масло.

Призначені для заготівлі овочі рекомендується ретельно почистити і помити. А також слід нарізати цибулю і перець і обсмажувати їх протягом чверті години. Далі, буряк потрібно натерти, а помідори перекрутити. Якщо є блендер, інгредієнти можна подрібнити з його допомогою.

Готову суміш з гіркого перцю і буряків необхідно тушкувати протягом години, періодично помішуючи. Через годину слід додати перцю і цибулі, посолити за смаком. Після цього суміш слід потримати в каструлі протягом чверті години. Після цього овочі треба закатати за заздалегідь підготовленим банкам.

Рецепт заправки для борщу

Треба підготувати моркву, цибулю і, зрозуміло, буряк. До них додати:

  1. Болгарський перець.
  2. Рослинне масло.
  3. Помідори.
  4. Оцет.
  5. Сіль і цукор – пробуйте, щоб вам було смачно. Можна не боятися пересолити, адже це все потім буде розбавлятися бульйоном при приготуванні супу.

Рецепт приготування простий. Необхідно нарізати моркву і буряк, а потім кубиками цибулю і нашаткувати соломкою перець. Помідори слід порізати на дрібні шматки. В каструлю, де буде готуватися заправка для борщу, слід влити рослинне масло, а потім висипати нагріту буряк. Гасити буряк в маслі слід протягом чверті години. Періодично страву треба помішувати.

Готуємо буряк

Далі, все ще простіше. Потрібно додати болгарський перець, морква. А також слід покласти в блюдо помідори. За смаком можна додати солі і цукру. Крім того, треба влити оцет. Далі, необхідно ретельно перемішати всі інгредієнти і варити ще протягом години.

Коли заправка буде готова, її потрібно розкласти по стерильним банкам, які треба підготувати заздалегідь. Засукавши банки кришками, необхідно їх перевернути і укутати до повного їх охолодження. Заготовку можна їсти в якості салату або застосовувати для приготування борщу.

Нескладні рецепти допоможуть заощадити час при готуванні і урізноманітнюють смаки улюблених страв.

Related posts

Leave a Comment