Правильне харчування

Правильні страви, що сприяють схудненню. Марафон “неспішний”, день 54-й

Доброго дня всім!

Через кілька днів – Великий Піст. Судячи з коментарів під статтями, присвяченими посту, багато марафонці будуть дотримуватися його в середу і п’ятницю.

Нагадую, що

Мої статті носять інформаційний, ознайомчий характер і не є рекомендаціями.

При виникненні дискомфорту при зміні харчування і способу життя, ЗУПИНІТЬСЯ і ОБОВ’ЯЗКОВО зверніться за консультацією до лікаря-фахівця!

Бережіть своє здоров’я!

Чому православні християни постять в середу і п’ятницю?

  • розіп’яли. його п’ятницю в Христа, а зрадили середу в що днями, тому пісними є п’ятниця і Середовище Пост в ці дні вважається строгим і прирівнюється до Великого посту.
  • Мирянам у ці дні можна їсти тільки рослинну їжу, виключаючи тваринну.
  • Але найголовніше в будь піст – це духовна складова. Пам’ятаєте вислів однієї з героїнь у фільмі “Благословіть жінку”? – “Жити – не тужити, нікому не докучати, нікого не засуджувати. І наше вам шанування! .”

У цій статті опишу кілька рецептів пісних страв, які, до речі, можуть стати в нагоді не лише в піст, а й для правильного харчування при зниженні ваги.

САЛАТ з БІЛОКАЧАННОЇ КАПУСТИ з ЧОРНОСЛИВОМ

інгредієнти:

  • капуста б/к – 400 грам
  • чорнослив – 10 штук
  • морква – 2 штуки
  • лимон – 1 штука
  • сіль і цукор – за смаком

Приготування:

1. Чорнослив необхідно попередньо замочити, щоб він став м’яким.

2. Капуста дрібно шинкуется. Посипаємо цукром і сіллю, злегка перетираємо і залишаємо до виділення соку, який потім слід віджати і зберегти.

3. Чорнослив нарізаємо дрібними шматочками.

4. Моркву натираємо на крупній тертці (за бажанням – на дрібної).

5. Віджату капусту, чорнослив і моркву викладаємо в салатник і до цієї салатної маси додаємо сік одного лимона. Ретельно перемішуємо.

6. Якщо салат вийшов сухуватим, то можна додати трохи віджатого соку з капусти і знову все перемішати.

7. Готовий салат можна подати з відвареною і запеченою картоплею.

КАРТОПЛЯНІ ЗРАЗИ з ГРИБАМИ

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 200 г моркви
  • 500 г печериць
  • 200 г цибулі
  • 6-7 ст. л. борошна
  • сіль і перець за смаком
  • рослинне масло.

Приготування:

1. Довільно нарізаємо картоплю і моркву, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо до готовності.

2. Дрібними кубиками шаткуємо цибулю і гриби, обсмажуємо разом до готовності. У процесі смаження цибулю з грибами солимо і перчимо.

3. З картоплі та моркви зливаємо воду, товчемо овочі в пюре, даємо охолонути.

4. В отримане пюре додаємо борошно і все ретельно вимішуємо

5. Беремо трохи картопляного тіста, розминаємо в коржик і обвалюємо в борошні. На корж кладемо начинку, приблизно 1,5-2 чайні ложки, защипуємо краю і надаємо форму котлети.

6. Смажимо зрази на рослинному маслі з двох сторін по 2-3 хвилини.

7. Картопляні зрази можна зробити з капустою, з будь-овочевою начинкою, дуже смачні виходять і зрази з моркви.

СОЛЯНКА з ГРЕЧАНОЮ КРУПОЮ

інгредієнти:

  • солоні огірки – 2 штуки
  • морква – 1 штука
  • картопля – 2-3 штуки
  • гречана крупа – 2-4 столові ложки
  • гриби – за смаком
  • помідори – 1-2 штуки
  • ріпчаста цибуля – 1 штука
  • спеції, сіль, зелень (суха або свіжа) – за смаком

Приготування:

1. Солоні огірки (я зазвичай використовую корнішони, щоб не було явних насіння) очистити від грубої шкірки і насіння, залити 2-3 склянками холодної води і поставити на вогонь для кип’ятіння.

2. Гриби тушкуємо у воді до готовності. Додаємо в киплячий бульйон з огірками.

2. Нашатковану моркву, цибулю, помідори додаємо до солянці.

3. Через 15 хвилин від початку варіння до напівготові овочів додати нарізану картоплю і гречану крупу і спеції.

4. З моменту закипання всіх овочів додати одну склянку огіркового розсолу.

5. Якщо солянка виходить дуже густий, можна розбавити її окропом і варити до готовності.

6. Подавати на стіл, посипавши дрібно нарубаної пряною зеленню.

7. До солянці подається сметана.

ПАШТЕТ з КВАСОЛІ

Інгредієнти:

  • Квасоля – 200 грам
  • Вода – 1 літр
  • Цибуля – 1 штука
  • Морква – 1 штука
  • Часник – 2 зубчики
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Мелена паприка – 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

1. Відварюємо квасолю до готовності (рекомендую попередньо замочити квасолю на ніч у холодній воді). За 10-15 хвилин до готовності квасолю потрібно посолити.

2. Подрібнюємо часник і цибулю, а моркву натираємо на дрібній тертці.

3. Обсмажуємо спочатку цибулю і часник, а потім додаємо моркву. Обсмажуємо до рум’яного кольору. Овочі можна не обсмажувати, а просто спасерувати у воді.

5. Додаємо до відвареної квасолі обсмажені (пасеровані) овочі, спеції і подрібнюємо все блендером. Доводимо до потрібної консистенції за допомогою відвару від квасолі або кип’яченої води.

  • Дорогі мої марафонці, спасибі “(Спаси Бог) за ваші думки, життєві розповіді-факти, за ваше особисте ставлення до подій під моєї вчорашньої статтею ” Написати коментар тепер можна тільки, якщо ти підписаний.”. Це була стаття-біль, вже не могла не висловитися і ваша оцінка цієї статті як цілющий бальзам: нас – багато! ми думаємо і відчуваємо однаково! ми – росіяни, навіть, якщо я – удмуртка, чеченка, татарка або якутка. Ми – єдиний народ, що живе на рідній нам землі. Спаси Бог всіх! Убережи наших воїнів!
  • У мене в хвилини душевної тривоги є тепер чудовий куточок, в якому я можу сховатися на якийсь час і це моя віддушина на каналі Олі Блохіної “Я СІЛЬСЬКА”. Зупинилася вчора на її розповіді:

Я ніяк не пов’язую останні події з кінцем світу – зовсім ні. Стаття Олі, навпаки, сповнена позитиву і, як завжди, тонкого гумору.

Все, про що пише Оля, мені дуже знайоме, зрозуміло і близько: я і сама так живу, і думаю. Дякую, Олю, що є Ваш канал!!!

З повагою, Тетяна!

Канал на Ютуб “Пані, давайте худнути разом” – це тут:

Мої статті можна прочитати в ОК : ВКонтакте: Instagram: Litvinenko_tatyana1963

Related posts

Leave a Comment