Кулінарія

Огірочки кімчі. Така пікантна закуска припаде до смаку всім любителям гострого

“Кімчі – страва корейської кухні, що представляє собою гостро приправлені овочі, в першу чергу, пекінську капусту.
У загальному випадку це приправлені червоним перцем, зеленою цибулею, часником і імбиром квашені качани. Найчастіше це пекінська капуста, однак іноді замість них використовуються листя кольрабі, редиски, лоби, а також огірки, баклажани і інші овочі.

Сьогодні я хотів би представити один цікавий рецепт приготування дуже смачних гострих огірочків в корейському стилі. Вони точно не залишать байдужим ні одного любителя пікантних закусок.

Для приготування гострих огірків кімчі знадобляться наступні продукти:

Огірки свіжі 500 гр
Цибуля ріпчаста 1 шт
Цибуля зелена 30 г
Морква 1 шт
Часник 4 – 5 зубчиків
Цукор 0, 5 ст. ложки
Сіль 2 – 3 ст. ложки
Соєвий соус-4 ст. ложки
Кунжут 2 ст. ложки
Вода 50 мл
Паприка 1 ч. ложка
Гострий перець 0, 5 ч. ложки

Огірочки для такого способу приготування краще вибрати невеликі. Їх потрібно вимити, відрізати кінчики і надрізати так як показано на

Далі, огірки потрібно натерти сіллю, намагаючись щоб вона потрапила всередину. Солі не шкодувати, потім її все одно змивати.

Посолені огірки прибрати в сторонку, хвилин на 20, і зайнятися заправкою.

Для цього: моркву натерти на тертці для корейської моркви, цибулю нарізати півкільцями, зелену цибулю дрібно нашаткувати, часник пропустити через прес і потім все це поєднати в загальній посуді.

До овочів додати всі інгредієнти, що залишилися(гострий перець, паприку, соєвий соус, цукор, воду, кунжут) і гарненько перемішати.

Отриману заправку набити в надрізи відмитих від солі огірків.

Набиті огірки укласти в підходящу ємність і прибрати в тепле місце.

Через 2 години огірочки будуть готові до вживання. Але найбільш смачними вони стануть після 3 – 4 днів витримки. Огірочки подквасятся і стануть просто бомба.

Такі огірочки відмінно підійдуть в якості закуски до міцних напоїв, ну або як доповнення до основної страви. Особливо гарні вони з картоплею приготовленої в будь-якому вигляді.

Related posts

Leave a Comment