Рослини

Обов’язково засаливаю гострий перець на зиму — відмінна приправа практично до будь-яких страв. Пропоную 3 моїх улюблених рецепта

З деяких пір я полюбив цей маленький, але такий корисний перчик. Кожну весну висаджую в теплиці кілька штук. Коли готую м’ясо, овочі, додаю його в страви. Ось і на зиму роблю заготовки. Звичайно, мені для цього не вистачає свого врожаю, доводиться докуповувати. Зате до наступного сезону у мене на столі цей чудовий овоч.

Гострий перець на зиму

Хочу поділитися з вами рецептами моїх заготовок, які точно сподобаються всім любителям гостренького».

Перший спосіб

Для заготівлі я не беру перець чилі (він дуже гострий), а довгий, більш м’який на смак. Для початку цей перець ретельно мию і проколюю виделкою. Засаливаю його в дерев’яній бочці. Можна взяти кілька скляних банок, гірше не буде. Дно устеляю селерою, різати його не треба.

Рецепт з гострим перчиком

Готую розсіл: на 1 кг солі 3 літри води. Щільно укладаю перець і заливаю розсолом. Він повинен повністю покривати овоч. Наглухо ємність закривати не треба, повинен бути доступ повітря.

Ось такий простий спосіб, а в результаті через два тижні чудовий перчик готовий до вживання.

Другий спосіб

Для цієї заготовки я застосовую кінзу, яку не дуже люблю, зате її люблять мої діти.

Для початку мою перець (400 г) та проколюю його в 2-3 місцях. Укладаю перець в каструлю і заливаю окропом. У такому положенні він повинен простояти півгодини.

Перчик на зиму

Готую розсіл. В цей раз додаю не тільки сіль, але і цукор по 2 чайних ложки на 0,5 літра води, туди ж кидаю запашний перець і гвоздику по 3 штучки і 3 чайних ложки коріандру. Коли закипить, додаю півсклянки винного оцту.

Півгодини минуло, і я зливаю воду і перекладаю овочі в стерилізовану банку, а між перчиками розміщую гілочки кінзи і кропу і очищені часточки часнику. Заливаю підготовленим маринадом доверху і закочую банки. І ця краса переїжджає у прохолодне місце. Заготівлі даю настоятися два-три тижні, а потім подаю на стіл.

Закуска з гіркого перцю з помідорами

По цьому рецепту виходить відмінна закуска і приправа до прісним страв. Буває, що мені каша в рот не лізе, до того набридла, а вприкуску з цією приправою у неї зовсім інший смак. Та й до м’яса вона хороша, особливо апетитно з ковбасками.

Закуска з перцем, томатом

Рецепт закуски дуже простий. Вимитий перець перемолоти блендером. Помідори теж подрібнюю аналогічно. Співвідношення приблизно 1:1. Якщо хтось любить погостріше, можна збільшити кількість перцю. Солю до смаку. Якщо закуска готується для тривалого зберігання, додаю 1 чайну ложку оцту на пів-літрову банку.

Ось такі нехитрі рецепти з одного з моїх найулюбленіших овочів. Вони немудрящі по готуванні, під силу навіть новачкам. Зате скільки задоволення доставлять! Коли за вікном сніг і заметіль, у вас на столі шматочок спекотного літа.

Чи готуєте ви гострий перець на зиму? Поділіться своїми рецептами?

та інші матеріали ви можете знайти на нашому

Спробуйте ще:

Related posts

Leave a Comment