Кулінарія

М’ясо по-кремлівськи. Ділюся улюбленим рецептом приготування яловичини

Дуже люблю цю страву за простоту приготування і приголомшливий смак. Яловичина, довгий час томлена в великій кількості цибулі і вершкового масла, виходить дуже м’якою, чимось схожою на тушонку, тільки на смак набагато багатшими.

Для приготування м’яса по-кремлівськи знадобиться:

Яловичина 1 кг
вершкове Масло-1 пачка (180 гр)
Цибуля 2 – 3 шт
Часник-1 головка
Вода 100 мл
Оцет 9% 1 ст. ложка
Сіль-1 ч. ложка
Цукор-1 ч. ложка
Перець чорний мелений / лавровий аркуш

Яловичину бескостную, яку частину туші, промити і нарізати шматками середнього розміру.

Шматки м’яса щільно укласти в будь-який посуд з товстим дном, можна в казан або навіть в каструлю. Я використовую звичайну сковороду.

Поверх м’яса викласти цибулю нарізану кільцями.

У сковороду влити 100 грам води і поверх усього цього покласти вершкове масло, нарізане тонкими пластинами.

Сковороду з м’ясом відправити на плиту, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 1 годину.

Через годину, до м’яса додати поросяти, ягняти часник, оцет, сіль і цукор. Тушкувати ще 60 хвилин.

За 15 хвилин до кінця готування, додати за смаком меленого чорного перцю і листочок лавра.

Ну і на цьому все.

Таке м’ясо можна подати з абсолютно будь-яким гарніром, але на мій погляд краще всього воно поєднується з вареною гречкою.

Якщо гречку полити отриманим вершково-цибульним соусом, та поверх кілька шматків м’яса викласти, плюс ще нарізати трохи свіжих овочів – просто їжа богів вийде

Related posts

Leave a Comment