Курячі гомілки ловлення в пиві на сковороді.
Курячі гомілки приготовані таким чином вже давно увійшли у звичний раціон моєї сім’ї. Пару раз на місяць я їх готую точно і поки вони ще нікому не набридли. Ці курячі ніжки з задоволенням уплітає навіть моя маленька донька, яка не дуже любить м’ясо.
Інгредієнтів для приготування потрібно мінімум – власне, самі гомілки, 2 – 3 цибулини, трохи улюблених приправ і склянку світлого пива. З цієї обмеженої кількості продуктів виходить дуже смачне блюдо, яким не соромно і нагодувати гостей.
Курячі гомілки тушковані в пиві на сковороді
- Промиті і обсушені курячі гомілки обсмажити на олії до золотистої скоринки апетитною. До готовності доводити не треба, вони дійдуть потім, при томлінні в пиві.
- Обсмажені гомілки на час вийняти з сковороди.
- У цій же брудної сковороді на маслі, обсмажити нарізаний півкільцями цибулю до золотистого кольору.
- Як тільки цибуля злегка карамелізується, укласти поверх нього гомілки.
- Тепер страву потрібно посолити, приправити улюбленими спеціями(я використовував готову приправу для курки) і залити склянкою пива.
- Тушкувати, накривши кришкою, на слабкому вогні, до тих пір, поки майже все пиво не випарується. У мене зазвичай на це йде трохи більше півгодини. В процесі гомілки можна пару раз перевернути.
Ну ось і все. На цьому готування закінчена.
Курячі гомілки, з приємними хлібними нотками смаку, можна подавати до столу. Приємного апетиту!