Кулінарія

Куряча грудка на кістки запечена в духовці. Ефектне блюдо яке навіть на святковий стіл не соромно подати.

Не буду говорити про те що грудка приготовлена таким способом відрізняється надприродною соковитістю і неповторним смаком. Це звичайно ж не так.
По суті це проста грудка запечена, досить смачна, але нічого особливого з себе не представляє.
Я готую цю грудку тільки через ефектного вигляду і то досить нечасто, в основному на невеликі сімейні урочистості або дружні посиденьки.

Список інгредієнтів

Куряча грудка на кістки 1 шт
Сир 100 г
Помідор 1 шт
Цибуля 1 шт
Часник 2 зубчики
Сметана 2 ст. ложки
Паприка мелена 0,5 ч. ложки
Спеції/сіль за смаком

Грудку для запікання можна купити вже готову або зробити як я, просто зрізати з курячої тушки. Її потрібно звільнити від шкіри і очистити від жиру і плівок.

Підготовлену грудинку злегка розплющити і після зробити кілька глибоких, прямо до кісток, надрізів-кишеньок.

Після цієї операції, грудку гарненько натерти сіллю і улюбленими спеціями, намагаючись, щоб вони потрапили всередину кишеньок.(я зазвичай використовував готову приправу для птиці)

Тепер в кишеньки потрібно напихати нарізані скибочками сир, помідор і цибулю.

Загалом-то це не обов’язкові інгредієнти, їх можна замінити або доповнити чим завгодно. Наприклад грибами, скибочками лимона, беконом. Я ж просто використовував те, що знайшлося в холодильнику.

Нафаршировану грудку загорнути у фольгу і відправити в духовку розігріту до 180 градусів, хвилин на 40 – 50.

Запечену грудку звільнити від фольги, змастити сумішшю з сметани, натертого часнику з паприкою, і знову відправити в духовку, хвилин на 10 – 15.

Ось щось таке повинно вийти в результаті. Як на мене, виглядає грудка досить апетитно.

Залишилося нарізати її на порційні шматки і подати до столу з яким небудь гарніром.

Related posts

Leave a Comment