Кулінарія

Курка запечена в тісті. Соковитіше і м’якше птахи я ще не їв

Як тільки я не запікав курку – у фользі, в соляному коконі, в банку і банку, але так ще не доводилося. Курча в тесті я сьогодні запік вперше. І знаєте, результат мене дуже порадував. Не збрешу, якщо скажу, що соковитіше курки і м’якше я ще не пробував. Смачної виявилася навіть оболонка з тіста, особливо нижня його частина просочена м’ясними соками і ароматним маслом.

Не буду довго розводитися, перейдемо відразу до справи.

Для початку я замісив саме просте тісто з 600 гр борошна, 250 мл води і половини чайної ложки солі. Тесту, отриманого з цих інгредієнтів, мені вистачило щоб обмотати полуторакилограммового курчати.

Далі зайнявся куркою.

Тушку промив і відрізав стирчать шматки шкіри, а так само жирову залозу на куприку.
У чашці поєднав 50 грам м’якого вершкового масла, чайну ложку солі, 6 зубчиків натертого часнику, по половині чайної ложки меленого чорного перцю і суміші прованських трав. Все це гарненько розім’яв виделкою до однорідної маси.
Половину олійно-часниковою пасти заштовхав курчати під шкіру, намагаючись рівномірно її там розподілити. Залишками обмазал тушку зовні.

Тісто розкотив в лист товщиною півсантиметра. Отриманої лепехой щільно і герметично обмотав курку. Кокон з тіста змастив водою, щоб скоринка при запіканні вийшла гладкою і щільною.

Запікав курку півтори години в духовці, розігрітій до 200 градусів.

Ось що в результаті вийшло.

Так, курка виглядає не дуже ефектно і апетитно, але повірте – на смакових якостях зовнішній вигляд ніяк не позначився. Птах вийшла м’якою, соковитою, ароматною, а на смак просто приголомшливою.

Related posts

Leave a Comment