Кулінарія

Голубці з бурякових листя. Відмінний рецепт для тих хто не любить варену капусту

Сьогодні мене знову потягнуло на кулінарні експерименти. Захотілося мені приготувати голубці, та не простих капустяних, а з бурякової гички. Ну а що, використовують її для приготування начинки для пирогів і варіння супів, значить і для інших страв вона цілком підійде.
На всякий випадок заліз в інтернет, пошукати не існує подібних рецептів, і був сильно здивований. Виявляється моя ідея зовсім не нова і на різних кулінарних сайтах можна знайти безліч способів приготування голубців з бурякових листя.

Трохи роздратований тим, що не став автором нового блюда, я все таки приступив до здійснення задуманого.

Голубці з бурякових листя

Начинку для голубців підготував саму звичайну. На 500 гр фаршу додав 250 гр злегка недовареного рису, зелені(цибуля, кріп, петрушка) і трохи чорного перцю з сіллю.

Бурякові листя вибрав побільше і без пошкоджень. Бадилля спочатку гарненько відмив, потім відрізав держак і розплющив ножем саму м’ясисту центральну жилку. А щоб листки були податливі, ошпарил їх окропом.

Ну а далі все по класиці. Накрутив десяток голубців на манер капустяних. З термообробкою теж все як зазвичай. Обсмажив цибулю з морквою для подушки, поклав на них голубці, залив склянкою томатного соку і гасив протягом 25 хвилин.

Вердикт: голубці вийшло дуже навіть їстівними. Не буду говорити що вони смачніші капустяних, порівнювати їх в цьому плані немає сенсу. Адже все залежить від смакових уподобань людини.

Особисто мені такі голубці сподобалися. На відміну від капустяних, листя буряка майже не мають якихось смаком, тому вирішальну роль в цьому блюді грає начинка. Все-таки мені не потрібно було обмежуватися одним чорним перцем. Наступного разу додам до складу ще якихось ароматних спецій і можливо часник. Думаю так голубці виходять ще смачнішими.

Related posts

Leave a Comment