Бюджетний шашлик з картоплі. З’їдається швидше м’яса
Просте і швидке блюдо для запікання на мангалі – картопля на вугіллі з салом. Завжди користується успіхом і коштує недорого.
Для приготування такого шашлику знадобиться невеликий картопля, приблизно з куряче яйце, трохи сала. Сало може бути як солоним, так і свіжим. А ще краще використовувати жирну грудинку, буде ще смачніше.
- Картопля, якщо старий, очистити від шкірки. Молодий досить добре промити.
- Кожен бульба розрізати на 3 – 4 частини.
- Сало нарізати тонкими пластинами. Якщо сало з шкіркою її необхідно видалити.
- Картопля нанизати на шампури, чергуючи з салом.
- Далі, все це справа змастити олією, посолити, поперчити за смаком і загорнути у фольгу.
- Запікати на розпечений вугіллі до готовності. На це піде хвилин 30 – 35. Ступінь готовності краще всього перевіряти зубочисткою.
- З готового картоплі зняти фольгу і смажити ще кілька хвилин до рум’яної скоринки.
Подавати зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!